Activiteiten

Onze activiteiten

Onze afdelingsleden organiseren zelf diverse activiteiten. Ook bij het Nivon natuurvriendenhuis en natuurkampeerterrein De Kleine Rug is van alles te doen, lees er hier meer over.

Daarnaast organiseren we onder de vlag Biodivers Dordt samen met andere groene organisaties maandelijks een activiteit en het jaarlijkse weekend van de Natuur.

Kijk ook eens op de agenda van Nivon Rotterdam. Zij hebben de beschikking over een eigen verenigingsgebouw in de wijk Crooswijk.

 

Onze groepen

Nivon Drechtsteden heeft diverse actieve groepen. Wil je meer weten of heb je interesse? Neem contact op met de contactpersonen. Een ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen en gezamenlijk activiteiten te ondernemen.

 

Cultuurgroep

De cultuurgroep bestaat uit liefhebbers van film, musea, tentoonstellingen, ateliers en bijzondere (kunst)markten. Ongeveer 1x per 4 weken vindt er een culturele samenscholing plaats in het Drechtstedengebied of in de nabije regio.
Contactpersoon: Maria Visser mvisserketting@hotmail.com

Eetgroep

Eénmaal in de 6 weken bij één van de leden thuis. De gastheer/-vrouw bedenkt en maakt een lekkere vegetarische maaltijd. Het hoeven echt geen culinaire hoogstandjes te zijn, bij voorkeur gemaakt met verse producten van het seizoen. Het gaat vooral om de ontmoeting en de gezelligheid.
Contactpersoon: Leni van Hattem lenivanhattem7@gmail.com

Fietsgroep

Gezamenlijk fietsen op het eiland van Dordrecht en wijde omgeving (40-90 km) op de zondag. Contactpersoon: Berrie van Es berrievanes@ziggo.nl

Leesgroep

Maandelijks lezen en bespreken de leden boeken met een bepaald thema.
Contactpersoon: Berrie van Es berrievanes@ziggo.nl

Viltgroep

Vilten is één van de oudste technieken om textiel te maken. Je kunt er van alles van maken: bloemen, sjaals en sieraden. Contactpersoon: Berrie van Es berrievanes@ziggo.nl

Vrouwengroep

Deze groep vrouwen komt 2-wekelijks bij elkaar voor allerlei onderwerpen. Ook gaan ze er jaarlijks een paar dagen op uit: op eigen gelegenheid of er wordt deelgenomen aan de landelijke Nivon vrouwenweek, ergens in het land in een Nivon natuurvriendenhuis.
Contactpersoon: Margo Visser-Ek visserek@planet.nl

Wandelgroep Dordrecht (5-10 km)

Elke laatste donderdag van de maand wandelt de groep tussen de 5 en 10 km, meestal gecombineerd met een andere activiteit. Zo ging de groep met de Waterbus naar Sliedrecht, bezocht daar het Baggermuseum en liep vervolgens terug naar het vertrekpunt in Dordrecht. Ook de monumentale bomenwandeling in Dordrecht heeft al eens op het programma gestaan evenals een bezoek aan de tijdelijk tentoongestelde Weeping Elephant in de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Er wordt uitgegaan van het ‘zwaan-kleef-aan’ principe, dus er kunnen zich altijd nieuwe belangstellenden melden. En je hoeft echt niet elke maand mee.

Cobie coördineert de wandelingen en is voor belangstellenden bereikbaar op: c.bosgieter@hotmail.com

Wil je op eigen gelegenheid er op uit? Kijk dan eens op onze wandelpagina.

Bekijk ze allemaal

Wil je alle activiteiten bekijken in één overzichtelijke lijst? Klik verder naar onze agenda.