Activiteiten

Op deze pagina worden de diverse activiteiten weergegeven, die met een vaste regelmaat in de afdeling Nivon Drechtsteden worden georganiseerd, met de bijbehorende contactpersonen/organisatoren. Meestal gaat het om maandelijkse bijeenkomsten in kleine groepen bij één van de leden thuis, met uitzondering van de 2-wekelijkse bijeenkomsten van de Vrouwengroep en de activiteiten van de Cultuurgroep. De LAW-wandelgroep met afstanden van ongeveer 20 km telt een flink aantal deelnemers. Heb je belangstelling om deel te nemen aan onze activiteiten, neem dan ivm corona eerst even contact op met de coördinator om te weten of de activiteit doorgaat.

 1. Breigroep (Bep Ek 078.6160813).
  Elke 1e dinsdag van de maand.
 2. Cultuurgroep (Maria Visser 078.6314764).
  Deze groep bestaat uit liefhebbers van film, musea, tentoonstellingen, ateliers en bijzondere (kunst)markten.
  Ongeveer 1x per 4 weken vindt er een culturele samenscholing plaats in het Drechtstedengebied of in de nabije regio.
 3. Eetgroep (Leni van Hattem 06.30501800).
  Maandelijks kookt één van de leden van de groep en wordt er samen gegeten. In coronatijd in tweetallen.
 4. Positieve Fiets Groep ‘fiets mee met PFG!’ (Berrie van Es 078.6168461).
  Fietsen op het eiland van Dordrecht en wijde omgeving (40-90 km), lees meer >>
 5. Leesgroep (Berrie van Es 078.6168461).
  Op basis van een groepsabonnement bij de bibliotheek Dordrecht lezen en bespreken de leden van deze groep maandelijks een boek.
 6. Teken/schildergroep (vacant)
  Elke 3e maandag van de maand verven en spatten.
 7. Viltgroep (Berrie van Es 078.6168461)
  Elke laatste vrijdag van de maand. In coronatijd op andere dagen in tweetallen.
 8. Vrouwengroep (Ria van Hees 078.6161018).
  Deze groep vrouwen komt 2-wekelijks bij elkaar voor allerlei onderwerpen. Ook wordt jaarlijks deelgenomen aan de landelijke Nivon-Vrouwenweek, ergens in het land in een Nivonhuis.
 9. Wandelgroep kortere afstand (Berrie van Es 078.6161201).
  Circa 10 km in Dordrecht of in de directe omgeving
 10. Wandelgroep LAW/lange afstand (Henk en Dieuwertje Mooij 06.53879726).
  Elke maand (laatste zondag van de maand, behalve in juli) wordt een etappe van een LAW-wandelpad gelopen van zo’n 20-25 km. Er zijn reistijden aan verbonden, maar samen reizen is ook leuk. Zo heeft de groep in de afgelopen jaren het Grote Rivieren Pad, het Romeinse Limes Pad en het Floris V pad gelopen.

Naast deze vaste activiteiten organiseren we – samen met andere organisaties – lezingen of gesprekken over allerlei interessante en actuele onderwerpen, zoals klimaat en duurzaamheid. Wil je daarover meedenken, meld je dan bij ons aan.
Voor het opstarten van andere activiteiten zoeken we contact met min of meer gelijkgestemde verenigingen en groepen. Zo kunnen we het gezamenlijk opstarten van zo’n activiteit mogelijk vereenvoudigen.

Voor activiteiten en diverse arrangementen in het Nivon Natuurvriendenhuis De Kleine Rug (ook in Dordrecht gelegen) verwijzen we je graag naar de website van het natuurvriendenhuis De Kleine Rug.

X