Positieve Fiets Groep

Elke zondag fietsen we op E-bikes, zo’n 40-90 km per dag.  Iedereen, die denkt mee te kunnen fietsen, ook met een ander soort fiets, kan mee doen. De groep varieert op dit moment van 2 – 5 personen.

Hoe werkt het: Meestal maakt op afspraak een van ons een route met knooppunten. Dat is dan de “juf”, kan ook de “meester” zijn. Zij/hij heeft de route op de briefjes gemaakt en weet hoeveel km we ongeveer zullen fietsen. In de app staat hoe laat en waar we starten, meestal 10.30 – 11.00 uur . Aanmelden kan telefonisch via Berrie. We nemen lunch mee en koffie of thee voor de picknick onderweg.

Natuurlijk fietsen we af en toe op dezelfde wegen, maar je ziet elk jaargetijde weer andere dingen in de natuur van ons mooie land. Bijzondere planten, paddenstoelen en vogels.

Waar zijn we allemaal geweest: de boerderijenroute op het eiland van Dordrecht, de Merwelanden, Nationaal Park de Biesbosch, de Krimpenerwaard, de Alblasserwaard, de Hoeksche Waard, Lage Zwaluwe, Moerdijk, Willemstad, Tiengemeten, Gorinchem en Rotterdam.

Kortom, we zien en beleven veel. Het is een avontuur, dat ons niet meer los laat. “Het weer wordt dramatisch”en “het wordt weer dramatisch”. Zo kan het zijn. Wanneer het glad is gaat het niet door, anders altijd. Want met regenbroeken aan kun je prima fietsen!

De Positieve Fiets Groep: An, Berrie, Leni, Margo en Ria.