Monumentale bomenroute in de stad (9 km)

In 2020 bestond de Bomenstichting 50 jaar en is Dordrecht als eerste Nederlandse gemeente uitgeroepen tot ‘Tree City of the World’ (Wereldbomenstad). Reden voor de Bomenstichting om in samenwerking met de gemeente en Bast-De Bomenpodcast deze bomenroute samen te stellen. Bij 9 van de 29 beschreven bomen kun je een QR-code (op een paaltje) scannen met je smartphone en luisteren naar de audiotour.

Hier kan je de route downloaden of bestellen. Het boekje is gratis, je betaalt alleen de verzendkosten. Je kunt het boekje ook ophalen bij de museumwinkels en de VVV in Dordrecht. Of download de route voor op je smartphone in kml-formaat of gpx-formaat (exclusief boomnummer 29). Kopieer ook dit bestandje naar maps.me en je hebt de locaties van de bomen er bij. Het routekaartje vind je hier.

NB Boom nummer 12, de éénbladige es op begraafplaats de Essenhof, staat niet helemaal juist vermeld op de plattegrond in het routeboekje. Deze staat om de hoek van de aangegeven plek, aan het water parallel aan de spoorlijn.